Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara

Epoksi Zemin Kaplama Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Epoksi zemin kaplama son zamanlarda sıkça tercih edilen yapı uygulamalarından biridir. Kimyasal bir malzeme olan epoksi, zeminin daha sert ve sağlam bir yapıya sahip olması için zemin kaplama işlemlerinde kullanılmaktadır. Epoksi zemin kaplama uygulamaları dayanıklılığının yanı sıra istenilen şekli alması sebebi ile estetik bir görünüme de sahiptir. Bu nedenle dekorasyon araçlarında da kullanımı yaygındır. Kullanım kolaylığı, rahat temizlenebilmesi, hijyenik olması, yağ ve bütün kimyasal maddelere karşı geçirmez yapısı olması epoksi zemin kaplamayı diğer kaplamalardan büyük ölçüde ayırmaktadır.

Epoksi zemin kaplama istenilen şekle girebilen boya veya diğer bir deyişle termosetler grubundan kimyasal bir reçinedir. Kolay şekil değiştirilebilmesi; istenilen tasarımın ve logo, amblem ve slogan gibi ifadelerin zemine kolaylıkla yansıtılması avantajını sağlamaktadır. Epoksi zemin kaplama uygulamasının işçiliği farklı olduğundan alanında tecrübeli epoksi ustalarının da bu tür çalışmaları yapması son derece önemlidir. Ürünün zeminde uzun yıllar boyu kalacak olması işçiliği yapan kişinin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir.

Epoksi Zemin Kaplamanın Özellikleri

Epoksi zemin kaplama pek çok avantajlı özelliği sayesinde günümüzde çok fazla talep edilmektedir.

Epoksi zemin kaplama özellikleri;

  • Su, asit ve alkaliye karşı direnci yüksek olması ve uzun yıllar boyu bu direnci kaybetmemesi
  • Yüzeyinin kaymayan bir yapıda olması,
  • Yağ ve bütün kimyasallara karşı geçirmez yapısı olması,
  • Sürtünme ve aşınmaya karşı dayanaklı olması,
  • İzolasyon özelliğine sahip olması,
  • Yüzeyinin kir tutmaması ve rahat temizlenebilmesi,
  • Hijyenik olması,
  • Çeşitli renk çeşitlerini bulundurması,
  • Estetik bir görünüm yaratması,
  • Uzun yıllar kullanımı,
  • Korozif alanlara yönelik dayanıklı olması şeklinde gösterilebilmektedir.

Epiksin Boyanın Kullanım Alanları Nelerdir?

Yaygın olarak zemin kaplamasında kullanılan epoksi boyanın kullanım alanları;

  • Aşınmalara yönelik zemin koruyucusu niteliğinde,
  • Yeni ve eski betonu birleştirme aşamasında yapıştırıcı reçine olarak,
  • Yapılardan oluşan çatlak ve oyukların doldurulma aşamasında yapıştırılmasında,
  • Kolonların montajında, kırık ve çatlakların tamiratında,
  • Su altı imalatında yalıtım amaçlı olarak,
  • Zemin ve duvar boyası olarak,
  • Zemin ve duvar seramik derzlerinde su veya kimyasallara karşı dayanaklı dolgu malzemesi olarak,
  • Boya ve astar olarak kullanılmaktadır.

 

Epoksi Zemin Kaplama Uygulama Alanları Nelerdir?

Epoksi zemin kaplama dayanıklı olması ve kimyasallara karşı geçirmez yapısı sebebiyle; gıda üretim tesisleri, endüstriyel üretim tesisleri, okullar, hastaneler, fabrikalar, depolar, avm, otoparklar, entegre hayvan çiftlikleri, elektrik santralleri gibi pek çok uygulama alanı bulunmaktadır. Günümüzde evlerde de kullanımı yaygın olan epoksi zemin kaplama, genellikle banyo, tuvalet, yatak odası, salon, havuz kenarı ve garajlarda uygulanmaktadır.

Epoksi Zemin Kaplama Yapımı

Öncelikle epoksi zemin kaplama yapılacak yüzeyde hiçbir kir, toz, yağ, pas gibi maddeler kalmayacak şekilde yüzey temizlenir. Yüzeyin tamamıyla pürüzsüz olması gerektiğinden yüzeyde çıkıntılar varsa temizlenir. Bu aşamalardan sonra epoksi boya astarı yüzeye uygulanır ve kuruduktan sonra ara kat malzemesi kullanılır. Çelik mala aracılığıyla epoksi boya yüzeye uygulanır ve isteğe göre şekil verme işlemi yapılır. Son olarak yüzey kurumaya bırakılır.

Epoksi Zemin Kaplama Çeşitleri

Epoksi zemin kaplama uygulaması pek çok çeşide ve farklı malzemelere sahip olması ile diğer zemin kaplamalardan ayrılmaktadır. Renk çeşitliliği ve yüzey çeşitliliği ile çoğu mekânda kullanımı fazladır. Fabrika ve depolarda, portakal epoksi zemin kaplamalar uygun fiyatı ve aşınmaya karşı dayanıklı yapısı sayesinde kullanılmaktadır. Estetik şekle sahip olmasını isteyenler şeffaf epoksi zemin kaplama veya metalik epoksi boya tercih etmektedir. Elektrik aletlerinin fazla olduğu alanlarda güvenlik amacıyla kullanılması zorunlu olan Anti-statik epoksi zemin kaplamalar kullanılmaktadır. Tüm bu çeşitlerin yanı sıra üç boyutlu epoksi zemin kaplama, self- levelling epoksi zemin kaplama ve epoksi boya çeşitleri de mevcuttur.

portakal kabuğu epoksi zemin kaplama
şeffaf epoksi zemin kaplama
mortar zemin kaplama

Zeminim İçin En Uygun Epoksi Zemin Kaplamayı Nasıl Seçerim?

Alanınıza en uygun zemin kaplama uygulamasını bulmak için ortamın incelenmesi oldukça önemlidir. Bu durum mümkün değilse bile zeminin durumunu gösteren birkaç fotoğraf uygun zemin kaplamayı bulmak için belirleyici olacaktır. Epoksi Baktım olarak Epoksi Seç modülümüz ile gereksiniminiz olan zemin kaplama çeşidini rahatlıkla bulmaktayız.

Açık Alanlarda Epoksi Zemin Kaplama Uygulanır mı?

Epoksi zemin kaplama uygulamaları genellikle kapalı alanlarda görülse de açık alanlarda da sıkça kullanılmaktadır. Aşınmaya karşı zemin koruyucu yapısı ve suya karşı dayanıklılığı bu durumu mümkün kılmaktadır. Ancak açık alanlarda daha sağlıklı kullanılabilmesi ve ıslak zemin ile üst zeminin birbiri ile temas etmemesi için 2-3 kat astar uygulanır.

Epoksi Zemin Kaplama Fiyatları Nasıldır?

Epoksi Zemin kaplama fiyatlarının belirlenmesinde en önemli faktör uygulama yapılacak alanın metrekaresidir. Metrekare ölçütü zeminde ne kadar malzeme kullanılacağını belirlemektedir. Aynı zamanda uygulama alanında kullanılacak epoksi çeşidi ve epoksi rengi de fiyatlarda belirleyici unsurdur. Nyks Epoksi olarak daima kalite malzeme kullanımı ile nitelikli hizmet vermekteyiz. Böylelikle müşterilerimiz epoksi zemin kaplama uygulaması yaptığımız zeminleri uzun ömürlü olarak kullanmakta ve yeniden onarım hizmetlerine harcamada bulunmamaktadır.

Bilgi için Form Doldurun!