Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara

Endüstriyel Zemin Kaplama

Endüstriyel Zemin Kaplama Nedir?

Genel olarak sanayi işletmeleri, özellikle de tekstil, gıda ve ilaç sanayisinde enerji santralleri, savunma ve otomotiv endüstrisinde, hastaneler, alışveriş merkezleri, havaalanı ve otopark gibi yerlerde zeminin hangi malzeme ile kaplanması gerektiği önemli bir konudur. Hem orada bulunan insanların güvenliği hem de zeminin ne kadarlık bir yük kaldırması gerektiği açısından zemin kaplama işlemi bu işin uzmanları tarafından yapılır. Özel olarak üretilen ve uygulanan bu tarz zeminlerin kaplanması işlemine de endüstriyel zemin kaplama adı verilir.

Endüstriyel Zemin Kaplama Fiyatları

Endüstriyel Zemin kaplama yapılacak olan yerin veya iş yerinin m2 hesaplamasına göre yapacak olan firma Endüstriyel Zemin Kaplama fiyatı verilebilir. Bu sebepten dolayı net bir fiyat vermek mümkün değildir.

Endüstriyel Zemin Kaplama Nasıl Kaplanır?

Kaplama işlemi yapılmadan önce zeminin detaylı bir şekilde incelenmesi gereklidir. Zeminin düz ya da eğimli olması ve üzerinde ne kadarlık bir yük bulunduracağı konusu önemlidir. Genel olarak PVC ya da epoksi zemin kaplama yöntemleri kullanılır. Bunlardan hangisinin daha uygun olacağı konusu ise tamamen bu için uzmanları tarafından karar verilmesi gereken bir konudur.

Endüstriyel Zemin Malzemesi 

Kullanılacak olan mekâna göre nasıl bir zemin olması gerektiği bir uzmanlık konusudur. Zemin kaplamada kullanılacak olan malzemeler birkaç çeşittir. Nerede kullanılacağına ve hangi ihtiyaçları karşılaması gerektiğine göre bir malzeme seçimi yapılır. Kaliteli ve dayanıklı bir malzeme seçmek kadar seçilen malzemenin uygulanması da bir uzmanlık konusudur. Hem temizlik hem de uzun ömürlülük açısından malzeme seçimi konusunda dikkatli olmak gerekir. Ayrıca zeminin özel bir malzemeyle kaplı olması estetik ve hoş bir görünüm de yaratır. Böyle bir görünüm için de uzman birisine danışılmalıdır.

Epoksi Zemin Kaplama Nedir?

Epoksi endüstriyel zemin kaplama konusunda en çok kullanılan malzemelerden birisidir. Uzun süre dayanıklı olması ve çok kolay işlenmesi nedeniyle tercih edilir. Çok yüksek bir ısıya karşı bile dayanıklıdır. Epoksi zemin kaplama yöntemi özellikle fabrikalarda ve ağır iş makinelerinin kullanıldığı alanlarda uygulanır. Çünkü epoksi dayanıklılığı çok yüksek olan bir kaplama malzemesidir. Öte yandan dilerseniz tek renk, dilerseniz üç boyutlu bir görünüm verilebilecek şekilde bir uygulama yapılabilir. Bu şekilde zemin çok daha şık ve göz alıcı gözükür. Bazen epoksi boya ev ve iş yerlerinden de tercih edilir. Bu şekilde zemine istediğiniz bir görseli yerleştirebilirsiniz. Son olarak epoksi zemin kaplamanın çok hijyeniktir ve temizlemesi oldukça basittir. Bu özelliği nedeniyle okul, hastane gibi yerlerde de çok kullanılır.

Epoksi Endüstriyel Zemin Kaplama Dayanıklı mıdır?

Zeminin nasıl kaplanması gerektiği dayanıklılık, estetik ve maliyet gibi farklı konulara göre belirlenir. Endüstriyel zemin kaplama yapılmadan önce uzman birisi gereken özellikler konusunda bir araştırma yapar. Amaç özellikle estetik bir görünüm elde etmekse farklı bir malzeme seçilir. Daha ağır yükleri kaldıracak olan bir zemin içinse daha dayanıklı bir malzeme seçilmelidir. Bütün bunların dikkatli bir şekilde incelenmesi ve en iyi malzemenin seçilmesi gereklidir. Eğer böyle bir şeye ihtiyacınız varsa uygulamadan önce uzmanlar ve ustalarla birlikte karar verebilirsiniz. Hem zemin malzemesinin özelliklerine hem de sizin bu uygulamaya ayıracağınız bütçeye göre bir karar verebilirsiniz. Ama tabi ki eğer çok daha dayanıklı bir malzeme gerekirse bütçenizi zorlamanız gerekir. Çünkü kısa ömürlü ve düşük maliyetli bir malzeme seçerseniz de ileride zor durumda kalabilirsiniz.

Epoksi Kaplama

Zemin epoksi zemin kaplama yöntemi ile kaplanmışsa öncelikle su ya da asit gibi malzemelere karşı korkmanız gerekmez. Epoksi her ikisine karşı da dayanıklıdır. Ayrıca kolay kolay aşınmaz ve temizlemesi çok rahattır. Yüzeyi kaydırma yapmaz. Ayrıca anti alerjeniktir, çünkü koku yaymaz. Hijyenik ve oldukça estetiktir. Çok kısa bir sürede uygulanmasına rağmen yıllar boyu rahatlıkla kullanılabilir. İşte epoksi zemin kaplama en çok bu özelliklerden dolayı tercih edilir. Ve genellikle daha yüksek bir bütçe ayırılması gerekir.

PVC Zemin Kaplama Özellikleri Nelerdir?

PVC tercih edilmesi ilk ve en önemli nedeni bu uygulamanın maliyetinin çok daha düşük olmasıdır. Dayanıklılığı ve avantajları epoksiye göre daha düşük olabilir ama kullanışlı ve işlevsel bir kaplama malzemesidir. PVC kaplama istenilen renkte yapılabilir. Bu kaplamanın en çok kullanıldığı yer ise basketbol sahalarıdır. Basketbol sahaları için en uygun yöntem PVC kaplamadır. Hem fiyatı ve hem kullanışlılığı ile PVC özellikle spor salonlarında tercih edilir. Sporcuların düz bir zeminde rahatça oynaması için spor sahası zeminleri de özel bir malzeme ile kaplanır. Bu zeminler de yıpranmaya açıktır ve PVC epoksi kadar olmasa da uzun bir süre dayanması ile tercih edilir. Bununla birlikte bazı alanlarda kaydırmayan bir zemine ihtiyaç duyulur. Özellikle hastane ve okul gibi bazı yerlerde güvenlik için kaydırmaz bir zemin tercih edilir. Ama bazı alanların da kaymaya müsait olması gerekir. PVC zemin ister kaydırmaz ister kaymayan bir şekilde uygulanabilir.

Endüstriyel Zemin Kaplama  Uygulaması

En iyi ve kaliteli seçimi yapmak için öncelikle zeminin mevcut durumu incelenir. Ne kadar düz olduğu ne kadar yük taşıyacağı ve nasıl görünmesi gerektiği ve eğimi konusunda bir fikir edinilmesi gerekir. Zeminin nasıl bir mekânda kullanılacağı ve üzerinde nelerin ve kimlerin hangi sıklıkta bulunacağı da önemli bir konudur. Tabi ne kadar estetik görünmesini istediğiniz de önemlidir.

PVC Özellikleri

PVC malzemesi de oldukça hijyeniktir ve bakteri barındırmaz. Paslanmaz ve yağa karşı da son derece dayanıklıdır. Su geçirmeyen özelliği sayesinde dayanıklıdır. İstediğiniz her renkte uygulanabilir. Yanmaz ve kesinlikle ses geçirmez. Tabi bunların yanında en önemli özelliği kesinlikle çok ekonomik ve düşük maliyetli olmasıdır. Zeminin nasıl kaplanması gerektiği konusunda bilgi edindikten sonra siz de ihtiyaçlarınıza, tercihlerinize ve bütçenize göre bir karar verebilirsiniz. Karar verirken uygulamayı yapacak olan ustalardan ve malzeme hakkında bilgi sahibi olan bir uzmandan yardım alabilirsiniz. Böylece daha iyi ve daha uzun ömürlü bir seçim yapmış olursunuz.

Bilgi için Form Doldurun!